<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Brittany Elizabeth: Tips & Tricks | Geld besparen

4 november 2015

Tips & Tricks | Geld besparen

De keus maken om op jezelf te gaan wonen is best een grote stap. Je moet opeens écht alles zelf betalen. Niet alleen je mobiele telefoon rekening of je magazine abonnement maar echt alles! Sommige mensen verdienen wat meer dan andere en sommige mensen hun huur is gewoon echt belachelijk duurr. Hierdoor is geld besparen ontzettend fijn maar hoe doe je dit nou? Vandaag wil ik een aantal tips met jullie delen die ik zelf ook gebruik in het dagelijks leven.


Inkomen en uitgaven.
Kijk ten eerste wat je binnen krijgt per maand maar ook wat eraf moet per maand. Je moet natuurlijk je huur betalen, telefoonrekeningen, elektriciteit en noem het maar op. Kijk daarna hoeveel je per maand over houdt. Het is altijd fijn om een beetje geld aan de kant te leggen voor noodgevallen en kijk daarna hoeveel je per maand kan uitgeven.

Sparen.
Zoals ik al zei is geld weg leggen super handig. Hierdoor heb je back-up geld. Stel je voor er gaat iets mis of je moet opeens iets heel erg duurs kopen dan heb je altijd nog geld over. Nu moet je dat geld niet uitgeven aan kleren of make-up maar aan belangrijke dingen zoals huur en boodschappen.

Marktplaats, Ebay en Blogsales.
Er zijn een aantal sites waar mensen (gebruikte) dingen verkopen voor minder geld. Je hoeft niet altijd alles splinter nieuw te kopen. Soms verkopen mensen iets wat ze nog maar één keer hebben gebruikt voor meer dan de helft van de prijs! Kijk dus af en toe rond op Marktplaats en Ebay en natuurlijk Blogsales!

SALE!
Er zijn bepaalde seizoenen van het jaar wanneer er altijd sale is. Na elk seizoen is er sowieso sale omdat het seizoen afgelopen is en winkels plaats willen maken voor kleren voor het nieuwe seizoen. In heel veel winkels hebben ze tegenwoordig ook standaard een Sale afdeling of leuke aanbiedingen! Houd je ogen dus open en blijf rond kijken!

Op een volle maag shoppen.
Wanneer je net hebt gegeten is het perfecte moment om boodschappen te doen. Omdat je geen honger hebt ga je niet zomaar alles wat er lekker uit ziet kopen. Je zit vol waardoor je eigenlijk niet zo heel veel wilt kopen en daarom koop je ook alleen wat nodig is.

Huismerken.
Nu dat wij het over boodschappen doen hebben wil ik ook als tip mee geven dat de supermarkt huismerken meestal goedkoper zijn dan dure A-merken. De huismerken zijn niet alleen goedkoper maar smaken 9 van de 10 keer precies hetzelfde!

Neem eten mee naar je werk/school.
Het is goedkoper om eten in de supermarkt te kopen en thuis te maken zodat je het mee kan nemen naar je werk of school. Meestal is het eten nogal duur op school/werk en soms niet altijd even lekker. Doordat je het thuis maakt vind je het sowieso lekker en heb je ook nog is niet zoveel er voor betaald.

Geen rood.
Zorg ervoor dat je niet rood kan staan bij je bank. Geef jij vaak en snel geld uit al sta je in de min dan moet jij ervoor zorgen dat je niet in de rood kan staan. Hierdoor kan je niet meer geld uitgeven dan dat je hebt. Je gaat daarom dus ook meer op je geld letten.

Dupes.
Ben jij gek op beauty en fashion? Kijk dan eerst altijd of je dupes of look-a-likes kan vinden. Dit scheelt je onwijs veel geld en kan je dus geld besparen voor dingen die belangrijker zijn.


Woon jij op jezelf?
liefs, Brittany

Labels:

8 reacties:

Op 06 november, 2015 , Anonymous Esmée zei...

Wat een handige tips! Leuk!

 
Op 07 november, 2015 , Blogger Rachel Kromdijk zei...

hele handige tips voor vele meid liefs

 
Op 07 november, 2015 , Blogger Simone -lifeofsimone- zei...

Nu pas tijd om dit artikel te lezen! Handige tips voor iedereen die een beetje op zijn/haar geld wil letten!

 
Op 08 november, 2015 , Blogger Brittany Elizabeth zei...

Dankjewel!

 
Op 08 november, 2015 , Blogger Brittany Elizabeth zei...

Dankje! <3

 
Op 08 november, 2015 , Blogger Brittany Elizabeth zei...

Dankjewel meis!

 
Op 08 november, 2015 , Blogger Rebecca zei...

Hele goeie tips dit, ik ben nu aan het sparen om ooit eens op mezelf te gaan maar merk dat ik geld nog veel te makkelijk uit geef aan onzin dingen. Waarom moet ik perse 4 keer per week lunchen? Je het is gezellig, maar mijn portemonnee vind het niet heel leuk hihi

 
Op 08 november, 2015 , Blogger Brittany Elizabeth zei...

Haha aw! Blijf het sparen volhouden!

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage