<!--<style ><!--/*<!-- -->

This page has been moved to a new address. Redirecting....

<!-- /*--><!--/*--> Brittany Elizabeth: Hoe overleef je een vakantie met je partner?

30 augustus 2015

Hoe overleef je een vakantie met je partner?

Op vakantie gaan met je partner, dat klinkt toch heerlijk romantisch? Heerlijke strand wandelingen maken tijdens de zonsondergang of luxe dineren bij kaarslicht? Ja, hier dromen wij allemaal wel van. Op vakantie gaan met je partner is de ultieme samenwoon test. Als jullie een vakantie kunnen overleven dan kunnen jullie makkelijk samenwonen met elkaar. Ik deel vandaag een aantal handige tips met jullie zodat jullie vakantie (bijna) vlekkeloos zal verlopen!

Vakantie plannen.
Wilt hij liever een berg beklimmen en jij liever luieren op het strand? Wil jij het liefst elke dag om 8 uur opstaan en hij liever uitslapen? Wilt hij alleen maar uiteten en jij wilt alleen maar koken? Zulke dingen zijn nou eenmaal handig om te weten voordat jullie op vakantie gaan. Trouwens, het is beter om dit te bespreken voordat jullie boeken. Willen jullie een zonvakantie of doe-vakantie? Zijn er dingen die jullie specifiek willen doen of zien? Maak allebei een lijstje en bespreek het met elkaar. 

Houdt elkaar op de hoogte. 
Jullie moeten er wel voor zorgen dat jullie alles van elkaar weten voordat jullie op vakantie gaan. Nu bedoel ik niet hoeveel exen hij heeft of hoeveel paar schoenen hij mee neemt. De dingen die jullie aan elkaar moeten vertellen is of jullie zeeziek worden, bang zijn om te vliegen, zijn er dingen die jullie standaard wel of niet op vakantie willen en dat graag zo willen houden. Zulke dingen zijn toch best wel handig om te weten toch? 

Samen maar toch apart.
Als hij toch nog die berg wilt beklimmen en jij alsnog lekker wilt bij bruinen op het strand, so be it. Ga lekker jullie eigen ding doen. Alleen omdat jullie samen op vakantie zijn betekent het niet dat jullie 24/7 bij elkaar moeten zijn. Af en toe je eigen kant op gaan is totaal niet erg. Zo kunnen jullie allebei doen wat jullie graag willen en leuk vinden en voorkom je ruzie of irritaties. Oh en tijdens het eten hebben jullie dan genoeg om over te kletsen!

Maak afspraken met elkaar. 
Willen jullie dat de hotel kamer er netjes uit ziet of maakt het jullie niet uit als het één grote bende is? Ruimen jullie alleen je eigen spullen op of ook die van elkaar? De hele tijd gebruik maken van Wi-Fi of alleen een uurtje voor het eten? Zolang er duidelijke afspraken zijn kan er haast niks fout gaan. Zo word jij niet boos omdat al zijn spullen rond slingeren en word hij niet boos omdat jij alleen maar op je telefoon zit.

Ruzie.
Of je het nou wel of niet wilt, het kan gebeuren dat jullie alsnog ruzie krijgen. Als jullie je aan alle afspraken houden en elkaar de ruimte geven is de kans wel klein dat jullie ruzie krijgen maar het kans alsnog gebeuren. Misschien moeten jullie elkaar iets meer ruimte geven of juist iets minder. Ga niet van een mug een olifant maken en ga gewoon rustig zitten praten met elkaar. Waarom zijn jullie boos en zijn er irritaties? Los het gewoon gezamenlijk en rustig op. Jullie zijn desnoods op vakantie, probeer er optimaal van te genieten!

Hoe heb jij de vakantie met je partner overleefd?

Liefs, Brittany

Labels:

6 reacties:

Op 30 augustus, 2015 , Anonymous Monique | WritingMonique zei...

Hele goede tips! Praten en tijd voor jezelf vind ik heel belangrijk tijdens een vakantie. Als we bijvoorbeeld iets gezelligs samen hebben gedaan, kunnen we daarna allebei even wat voor onszelf doen bijvoorbeeld.

 
Op 30 augustus, 2015 , Blogger Cherine Gotjé zei...

Goeie tips!! Inderdaad is communicatie een must, en hoef je niet iedere dag samen te spenderen! Quality time is ook oké en totaal niet erg. Vind ze echt erg handig en zodra ik op vakantie ga met me partner haal ik jou tips erbij!!

 
Op 31 augustus, 2015 , Blogger Brittany Elizabeth zei...

Dankjewel. Je hebt gelijk!

 
Op 31 augustus, 2015 , Blogger Brittany Elizabeth zei...

Fijn om te horen mop!

 
Op 31 augustus, 2015 , Blogger Rachel Kromdijk zei...

helemaal mee eens en geen een relatie is perfect, je moet er allemaal voor blijven vechten

 
Op 31 augustus, 2015 , Blogger Brittany Elizabeth zei...

Zeker waar!

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage